logo-06

Product informatie

grondstoffen

Als vakschilder is de keuze vanuit onze kant duidelijk: het schilderwerk voeren wij alleen uit met kwaliteitsverf. Hierdoor zijn de aanschafkosten hoger maar het schilderwerk duurzamer dan wanneer uw goedkopere verf aanschaft. Wij werken daarom voornamelijk met vakverf als Sikkens, Sigma en Global Paint.

Sikkens biedt een groot scala aan verven, lakken en beitsen en is in elke gewenste kleur te verkijgen. Garantie op Sikkens lakken en beitsen varieert van 3 tot 8 jaar afhankelijk van de ondergrond, locatie van het geschilderde onderdeel (regenkant of zonkant) en het (planmatig) onderhoud.

Voor meer informatie over Producten die wij gebruiken kunt u kijken op websites van de Fabrikanten.

aquamarijn_natuurverf

Natuurverf

Natuurverf is tegenwoordig zo ver doorontwikkeld met dezelfde eeuwenoude oogstbare ingrediënten : Lijnolie, natuurlijke harsen, aard en minerale pigmenten.
De kwaliteit is vergelijkbaar met Synthetische verf maar heeft geen giftige stoffen zoals terpentine en Alkydharsen.

Natuurverf ruikt aangenaam en fris, heeft een minimale milieu belasting en is in enkele gevallen zelfs weer composteerbaar. Al sinds de middeleeuwen wordt er geschilderd. Er zijn nog voldoende geschilderde voorwerpen uit vorige eeuwen die nog volledig intact zijn. En voor zover we hebben geleerd was er toen nog geen terpentine, alkyd en amoniac..

Om een kort verhaal lang te maken: Natuurverf is mooi, fris, natuur-, milieu-, dier- en mensvriendelijk. Brengt geen schadelijke stoffen in uw leefomgeving. Is oogstbaar en herplantbaar en heeft een natuurlijke uitstraling.

Hier zijn een aantal links naar websites met meer informatie over fabrikanten Natuurverf en Natuurlijke bouwmaterialen.

Ecologisch bouwen:

Natuurverf:


ontwerp & productie | roodvos.nl